Kundehistorie

I sonen

Den nybygde boligen på Byåsen kneiser stolt over gamle graner. Mellom kongler og skjegglav skimtes både fjord og by. Gransus og fuglekvitter passer det naturglade paret perfekt. Utfordringen lå i å få like perfekte omgivelser innendørs.

– Dagens nye boliger minner jo litt om skoesker, filosoferer Bjørn og får et samtykkende nikk fra sin bedre halvdel, Helle. – Vi ønsket oss en personlig bolig og tenkte med en gang at her trenger vi hjelp. Mye hjelp!

Paret hadde fra før god erfaring med råd fra Tove Merete hos Berge Interiør. Helt siden de lette etter sofa til hytta i Gisnadalen har de med jevne mellomrom vært innom butikken i St. Olavsgate. – Den gang knekte Tove Merete fargekoden for oss og den paletten hun plukket ut har vært med oss fra hytte til hytte. Hos Berge tenker de ikke bare salg, de har kompetanse og tilbyr profesjonell hjelp. Det har betydd mye for oss.

Da de begynte å jobbe med interiøret i nyhuset ble det lagt stor vekt på å lage gode soner. Mange velger å ta utgangspunkt i TV-en og møblerer deretter. Men for Helle og Bjørn er peisflammer og utsikt vel så viktig. – Resultatet har blitt en flott miks av arvegods, klassikere vi har skaffet oss opp gjennom årene og noe nytt, sier Helle. Bjørn har sin favorittplass i den komfortable skinnstolen fra Jonas Ihreborn, Helle finner gjerne frem strikketøyet i Mina-stolen ved peisen.

Noen drømmer forblir drømmer. Men her har vi fått realisert de fleste!

Paret har ikke vært redde for å bruke farger, både tak og vegger har fått kulør. Foringer og listverk i eik bidrar også til et lunt og innbydende inntrykk. En elegant skjenk fra Montana huser skjørt porselen fra en av Bjørns forfedre. Suvenirer fra reiser til Afrika vekker gode minner og skaper spennende kontraster til ærverdige bondemøbler.

– Kanskje er vi litt motstrøms, men for oss ble det riktig å ta noen av de gamle møblene ned fra hytta og inn på stua. Dette er antikviteter fra min slekt, det sier noe om hvor vi kommer fra. I tillegg er det jo utrolig hva de fikk til, konstaterer Bjørn og klapper på gulvuret skåret ut av ett massivt trestykke.

– Dette er oss, følger Helle opp. – Jeg synes det oppstår en fasinerende spenning i møtet mellom det nordiske og det etniske formspråket. Samarbeidet med Tove Merete har skjerpet oss, vi har sett nye muligheter og tatt mer utradisjonelle valg. Også er det det som er så herlig med interiør, man blir aldri helt ferdig. Det er alltid noe som kan justeres eller forandres. Så en ting er sikkert, det blir flere turer til Berge Interiør også i tiden som kommer.

Vi har blant annet brukt produkter fra følgende leverandører:

Montana
Eilersen
Naver Collection
Variér
Bruno Mathsson