Kundehistorie

Stil fra hjertet

Boblende av kreativitet har Anne Guri Nørholm forvandlet et i utgangspunktet ganske ordinært 70-tallshus, til et lekent, moderne og unikt hjem. Med hjertet som ledestjerne har hun utfordret omgivelsene og turt å stå for egne valg.

– Det hele startet vel egentlig med at mikrobølgeovnen takket for seg, forteller Anne Guri. Den var integrert og kunne ikke bare byttes ut med en ny. Dermed ble det nytt kjøkken og dominoeffekten var utløst. Utvidelse av grunnflaten, endret planløsning, nye vinduer, nytt bad. Listen blir fort lang når endringene skal oppsummeres. Underveis i prosjektet kom Berge Interiør inn i bildet.

– Jeg hadde vært hos Berge Interiør tidligere og kjente på at dit gikk det an å gå, om ikke annet enn for å slå av en trivelig prat og hente inspirasjon. Etter hvert ble det mer enn bare prat, det ble masse latter, det ble å kjenne på møbelstoffer, prøvesitte og ta med tapetbøker hjem. Det er mye fint å finne på nett og i magasiner, men for meg har det vært verdifullt å ha et sted å dra til, der de har høy kompetanse og stort utvalg, sier Anne Guri.

Slik var det for eksempel da hun så en sofareklame i en avis. Umiddelbar forelskelse! Sporenstreks gikk turen til Berge Interiør og jo da, sofaen kunne skaffes. Etter hvert fant to lekre sofaer fra Vitra veien til ekteparet Nørholm, en grå og en hvit. I følge barnebarna var det også i denne forbindelse mannen i huset, Sven Erik, kom med sitt interiørbidrag. Han bestemte fargen på sofabeina.

Noen synes kanskje det er skummelt å oppsøke en interiørforretning, men hos Berge Interiør er det bare trivelig. Jeg får gode råd og henter inspirasjon.

Anne Guri er rask til å understreke viktigheten av ektemannens tålmodighet. Samt den voksende entusiasmen for resultatet. For at fruen har sans for interiør er det ingen tvil om. Her ble det hotellfølelse på soverommet, lenge før begrepet kom på alle interiørinteressertes lepper. Og en utrolig gjennomført helhetsløsning, selv rommene er tatt ett etter ett, og håndverkerne bare har fått kjappe skisser på ruteark å forholde seg til.

– Vi har vært heldige og hatt med oss dyktige folk som har vært positive og forstått det meste av det jeg har foreslått. Bortsett fra da jeg ville ha papirtapet på badet, da ble det en ekstra runde før maleren var overbevist, ler Anne Guri. Men papirtapet ble det, med priming under og lakk utenpå. Her valgte hun en sort tapet med et spenstig, fargerikt fiskemønster. – Jeg synes det er helt fantastisk med sort, det fremhever og understreker alt det andre på en flott måte.

Også i andre rom er sort et viktig element, gjerne i samspill med duse tapeter fra Osborn & Little, Cole & Son og Mulberry samt lys og speil. – Kontrastene skaper kraft i rommene, dette er kanskje noe jeg har fått inn med morsmelka. Min farmor beiset møblene sorte og jeg husker min mor fortalte at hun synes dette var så flott da hun besøkte sin svigerfamilie for første gang. Flere av disse møblene har vi arvet og de er i daglig bruk.

– Totalt sett har vi har fått et enklere liv, det krever mindre å holde huset rent og ryddig. Vi har prioritert å ta vare på de tingene som betyr noe for oss. Samtidig har vi tilført noen nye elementer, med en kvalitet som gjør at de vil være med oss videre og etter hvert få sin egen historie. Så får vi se da, hva vi finner på neste gang, blunker Anne Guri lurt til ektemannen og får et lunt smil tilbake.

Vi har blant annet brukt produkter fra følgende leverandører:

Vitra
Osborne & Little
Mulberry