Kundehistorie

Samarbeid på flere plan

En småsliten halvpart fra midten av 60-tallet er løftet til et moderne, funksjonelt og personlig hjem. Utenfor store panoramavinduer speiler Trondheimsfjorden blå himmel og høye skyer. Og det var nettopp med et vindu det hele startet.

– Da et gammelt, dårlig vindu måtte skiftes så vi muligheten til å få maksimal utsikt. Dette innebar en større ombygging og jeg ønsket meg en kreativ og kunnskapsrik sparringspartner jeg kunne diskutere interiør med underveis i prosessen, forteller Marit.

Hun hadde tidligere ruslet innom Berge Interiør og likte måten hun ble tatt imot på. – I butikken er det en livlig og uformell stemning. De har en variert utstilling med et bredt produktspekter og varer fra mange forskjellige leverandører. Man får gode råd og innspill uten mas og kjøpepress. For meg har det betydd mye. Samtalene med interiørdesigner og daglig leder Benthe har vært mange og lærerike.

Marit betegner seg selv som en ettertenksom person som liker å bruke tid før hun bestemmer seg. Men plutselig var huset fullt av håndverkere og avgjørelser måtte tas på løpende bånd.

«Jeg ønsket meg en kunnskapsrik sparringspartner som ikke bare tenkte salg.»

– Jeg følte at her koker det! Nå kom dialogen med Benthe virkelig til nytte. Hun kjente oss, hun forstod hva vi trengte og gav oss verdifull hjelp til å velge farger, gulv og belysning. Og på fantastisk vis gikk det hele opp i en harmonisk helhet da møbler og gardiner kom på plass.

Boligen går over flere etasjer og fargene er dempede og behagelige. Duse eiketoner går igjen, også i allrommets elegante spiletak. Blant nye møbler og designklassikere har Marit og ektemannen Robert også funnet plass til noen kjære gjenstander fra en svunnen tid.

– Ved sofabordet satt alltid morfar og la kabal, minnes Marit. Nå er det Robert som står for kaballeggingen, komfortabelt plassert i en lekker blå Frì sofa fra norske LK. Hjelle. Mormors lysestake troner stolt på rullebordet fra Kristina Dam og en gruppe russiske dukker følger med fra vinduskarmen.

En del av møblene er kjøpt brukt, blant annet Ingmar Rellings klassikker Siesta. – Jeg hadde kikket litt rundt og hadde forskjellige idéer og tanker som jeg sendte over til Benthe. Sammen ble vi enige om hva som ville passe best hos akkurat oss. Det er et stort pluss at Benthe fokuserer på helheten, ikke bare på det de har i butikken, konstaterer Marit og får en tommel opp fra Robert.

– Min interesse for interiør har jeg, ifølge min mor, hatt med meg helt siden jeg var lita. Men jeg har nok blitt mye mer bevisst i de senere årene. Jeg har blant annet vært en flittig gjest på Berge Interiørs fagkvelder og plukket med meg mye inspirasjon derifra.

– For oss er det viktig med kvalitetsmøbler som tåler å brukes. Samtidig vil vi ha det hjemmekoselig. Interiøret må være tilpasset den livsfasen man er i, men også kunne fungere i kommende faser. Nå har vi to små, de må få utfolde seg med lek og moro. Etter hvert vil de bruke huset på en annen måte, uten at vi må endre interiøret. Jeg tror ungene lærer noe av å vokse opp med ting vi tar vare på, i stedet for å tenke bruk og kast. Og hvem vet, kanskje en dag innreder de sine egne hjem med arvegods, smiler Marit.

 

Foto: Henrik Fjørtoft

 

 

 

Vi har blant annet brukt produkter fra følgende leverandører:

L. K. Hjelle
Fraster
Vitra
Montana
Flos
Tonning & Stryn
Carl Hansen & Søn
Silent Gliss