Blogg

Hjemme hos Tove Merete

Bli enda bedre kjent med oss! I anledning vårt 30-års jubileum viser vi som jobber hos Berge Interiør frem hjemmene våre. Se vår personlige stil, bli kjent med våre favoritter og finn ut hva vi trenger for å trives.

Velkommen hjem til Tove Merete!

 

Beskriv hjemmet ditt med noen ord. 

Jeg syns det er et levende hjem; et hjem som er i bruk. Det er funksjonelt med en blanding av ting vi liker og ting som alltid bare har vært der. Det er vårt hjem, med våre avtrykk. Noen ting med historie og noen nye element som vi skal leve lenge med. 

 

Hvor er favorittplassen din hjemme? 

Huset har gjennomlysning, og lyset gjør at det å sitte midt i rommet, i godstolen i stua, gjør det til en favoritt. Her har jeg oversikt, litt utsikt og varme fra peisen.

Vi har også en uteplass som er et godt fristed på vår og sommer. Den er en tilbaketrukket og overbygd terrasse som er en veldig hyggelig plass å ta søndags-kaffe etter en endt spasertur med venner. 

 

Har du en favoritt som har fulgt deg i mange år? 

Noen «små perler» av minner fra besteforeldre, turer vi har tatt og gaver vi har fått. Minner som fyller hjemmet og hverdagen, ting som betyr noe!

Vi har også Musling-stolen arvet av svigermor, som vi har trukket om. Stolen ble først designet i 1944. Den er litt stygg-fin og har en fin familiehistorie som gjør det ekstra hyggelig å ta vare på.

Bildet av kunstneren Kristin Johanne Berg gir go’følelse i spisestua, og bildene av barna er jeg også veldig glad i. 

 

Hva har du tenkt på når du har innredet hjemmet ditt? 

Vi har kjøpt det vi har likt og vært mer praktisk enn estetisk til tider. Har et klart ønske om at ting skal fungere for oss, og at det vi har danner en ramme for at det blir en koselig plass å være når vi er hjemme. Jeg liker for eksempel tekstiler som er gode å kjenne på, praktiske størrelser på ting og brukervennlige møbler.

Har investert i noen møbler de siste årene som vil være med oss lenge, og det føles godt.

Liker klassiske linjer og er nok litt glad i ting som er blankt og som glitrer, som klart glass og krystall. Men jeg kan også falle for rustikke og tørre overflater, som keramikk og trematerialer.

 

Hvor opptatt er du av trender? 

Trender er mer en retningslinje, enn noe jeg slavisk følger. Jeg kan finne detaljer som jeg syns er inspirerende i trender! Fine fargesammensetninger og løsninger som jeg kan bruke i jobben.

På hjemmebane skjer ikke endringene så raskt som i trendbildet. Her blir ting værende stille en god stund. Sånn som vi liker det!

 

Har du en favoritt-designer? 

Egentlig har jeg ikke noen favoritt-designer. Ulike designere har fasinert meg, og jeg har lært om nye designere gjennom jobben min i 10 år. Fortsatt klarer jeg ikke å plukke ut en favoritt, fordi jeg synes designere kan ha mange fine enkeltprodukt! Både de «gamle» og nykommerne. Jeg liker litt av mange 😊 

 

Hva er du mest fornøyd med i ditt hjem? 

Huset har alle viktige funksjoner på ett plan, det liker jeg. Vi har også en liten loftstue som er et kjærkomment areal for ekstra gjester og ungdommer som vil være litt alene.

Gjennomlysning i allrommet gir meg følelsen av luftighet og åpne flater, og det kjennes godt.

 

Dette sier fotograf Anne-Line Bakken om Tove Meretes hjem

Tove Merete har en ren stil over hjemmet sitt. Det er forfriskende at denne stadig brytes opp av mønstre, gode fargekombinasjoner og personlige gjenstander som ferieminner og arvegods. Hun klarer på en god måte å kombinere nye og gamle møbler slik at det oppleves helhetlig, og har skapt en lun og personlig atmosfære i hjemmet.