Blogg

Vårens tendenser

En runde i bildene på telefonen, gav meg trang i å dele! Messen i Stockholm for 2018 presenterer tendenser når det gjelder farger, former og teksturer.

Hvilke tendenser kan man se i vår og år? En kan oppsummere våre inntrykk i noen korte setninger

-FARGER Bruk farger! Ser terrakotta og sarte rosatoner, blåfarger, grønne nyanser. Lek gjerne med sammensetninger, eller kjør ton-i-ton-effekten. Ser at enkelte rom kun danser i èn farge, men i mange ulike nyanser og intensitet. Nude paletter som for en tid tilbake kunne være litt blasse, er nå hot hot! Cognac-farget, beige, sand og gul i skjønn forening med sorte kontraster ser man mye av.

-TEKSTUR Lek med overflater! Lek med kontraster i overflatene! Matte og blanke, ru og glatt, tre og glass. Her vil motsetningene med på å framheve hverandre. Og gjøre hverandre interessante. Man kan gjøre kombinasjonene i putene i sofaen, i flater på vegg og gulv, i stilleben på skjenken eller i en møblering-sammensetning.

-BOTANIKK Dra naturen inn! Palmene og de grønne planetene flyttet inn i hopetall for en tid tilbake! Dette fortsette inn i framtiden, men også supplert med kvister, blader og til og med tørre blomster! Botanikk som print på puter og taperter og nips.

-MATERIALER Mye beveger seg og nesten alt er lov! Det er hot å tenke langsiktig! Det er hot å invitere! Og da er langsiktig tenking på materialer viktig! Viktig å omgi seg med materialer som eldes og får vakker patina. Heltre i bruksoverflater som spisebord og gulvflater. Ull og slitesterke stoffer i sofa, som er lett å holde i orden. Belysning som siler lyset godt og som gir rommet varm glød. Materialer som akryl og poly brukes i alt fra tekstiler, belysning og overflater. Har mange fordeler i form av levetid, kostnad og effekt. Tekstiler i polyester er ofte vaskbare og strekker seg mindre og mer kontrollert enn for eksempel lin.

-DESIGN Gamle klassikere kommer tilbake i produksjon. Samtidig har vi mange aktive designere som er kreative nok til å komme med nye former! Det mest trendy du nå kan gjøre, er å være lite opptatt av trend! Kjør din egen stil og dine egne kombinasjoner. Ta fram den gamle klassikeren og sett den sammen med en ny! Former man kjenner kan godt mikses med futuristiske møbler og farger. Lek med former og fasonger – skap ditt uttrykk -miks og lek

-LIVET Hjem man skal leve i og bruke er dog en ny tendens. Man skal ikke bare pynte og style og ha hjem som bare står til stas. Nå skal du ha funksjonelle hjem som man skal lade i! Hjemmet som ladestasjon, hjemmet man skal ha venner rundt bordet, hyller til bøker, kokeøy med plass til mange som sammen lager mat. En trend man kan like!

 

Bla deg igjennom bildene og bli inspirert!