Blogg

Tre nydelige dager med fokus på design!

Den danske messen 3 days of design ble avholdt uke 24 i København, og der var vi!

Endelig på reisefot igjen! Endelig inspirasjon, informasjon og interaksjon!

Det er ikke store revolusjoner vi er vitne til i Danmarks hovedstad disse tre dager. MEN det er optimisme og energi og farger! Det er blomster, vakre tekstiler og former vi har lengtet etter! Her vil jeg dele noen av våre observasjoner fra turen.

3dd messe danmark berge interiør blomster farger
Gardiner florlett tekstil berge interiør
vitra salongbord sofabord berge interiør eik

Hva ser vi?

*Stoffer i boucle og ull – grove løkkeformede overflater på glatte, formfulle møbler. Møblene minner om steiner eller andre former vi finner i naturen. Komforten er overraskende god – der vi prøver rumpene ned på stein etter stein. Stolen Havana fra Eilersen er snart å finne på vårt gulv i butikken – så da kan du prøve den selv!

*Marmor, stein og metaller – ja fortsatt blant de hotteste materialer. Marmor i bord, i hyllen, dekorasjonen eller i gulv og/eller vegg. Vi har sett marmor godt representert i nyhetsbildet en stund, men nå er det å finne oooover alt! Marmor – ja takk!

*Sarte naturtoner i delikate ton-i-ton interiører. Gardiner som flyter sammen med veggen, som bølger seg mot teppet hvor sofaen står på stas. Alt i samme tone . Naturmaterialer som bare oser av tidløshet og eleganse. Delikat! Sofistikert! Lekkert!

Eilersen berge interiør sofa sofagruppe lyse stoffer  glassbord

*De siste årene har bærekraft og hensyn til miljøet lært oss å tenke nytt – og dette kommer tydeligere fram enn noen gang. Tekstiler lages av plastflasker. Tekstiler lages av jarekanter som blir klippet av andre tekstiler brukt til noe annet. Kampen om kloden lærer oss å tenke nytt! Utnytte resurser bedre og tenke nytt når det gjelder framstilling av produkter. Vi må tenke på levetid, på kvaliteten og designet som skal leve både i vår og neste generasjon, samt å ha fokus på hvordan kan nye produkter bli resirkulert når de en gang blir gamle.

Som forbruker er det lett å glemme fokus på disse aspektene når man skal investere i nye møbler til hjemmet. Vi tenker ikke alltid på kortreist og levetid, i forhold til pris og leveringstid. Vi tenker ikke alltid på å handle på lokalt forankrede butikker, i stedet for å spare kroner på å handle til store, utenlandske giganter som ikke gir naboen din en arbeidsplass.

Men bærekraft og korreiste produkter er mer og mer i vinden, så klapp deg selv på skulderen om dette er viktig for deg 🙂

*Leken! Humor! Farge!

Endelig kan man leke litt – også i den skandinaviske, litt selvhøytidelige, stilen. Man trenger ikke være helt galen, men det er «lov» å leke med skulpturen på hylla, med blomstervasen som kanskje er kich, og med fargene som gir energi til en sliten kropp som kommer hjem for å lade! Gardiner er jo 100% tilbake, og her er det ikke noooen begrensninger! Verken når det gjelder farge eller mengde! Gardiner henges gjerne helt opp mot taket og ja, står gjerne helt ned i gulvet. Wave-gardinene kan lages som gardinvegger. Det gjør godt for lyd i rommet i tillegg til at det kan skape soner, tilføre «kos» og farger i ønsket nyanse.

Butikken bugner av nyheter innen tekstiler – vi hjelper deg gjerne med å finne din optimale løsning.

Sterke farger i bruk sammen med lyst tre ser vi også mye av. Vi tør å gå litt sterkere og litt tydeligere til verks! Se bildene under fra blant annet Vitra og Eilersen sitt showroom.

*Gamle klassikere går aldri av moten! Investerer man i en klassiker vil både din og de neste generasjoner nyte godt av det. Noen fabrikker finner fram gamle klassikere som har vært ute av produksjon noen år, som for eksempel Carl Hansen som har tatt Børge Mogensens hyllesystemer fra 1950-tallet tilbake i produksjon.

*FRISKE BLOMSTER; et hjem uten det, blir fattig! Det å bruke friske blomster og planter i hjemmet og på arbeidsplassen, tilfører glede og energi! Det er vakkert å se på og å lukte på! Selv minimalisten kan bruke planter! Men sørg for å fjerne visne blomster – visne blomster er verre enn ingen blomster!

*Hjemmet skal brukes! Om man vil bruke det som et galleri, en arbeidsplass, en plass for musikk eller meditasjon – skap det! Personlige tilpasninger skaper ditt unike hjem – tilpasset ditt behov. Fokus på komfort og slitesterke flater som eldes vakkert, er fortsatt en del av tendensen vi ser – heldigvis.

Et lite reisebrev

fra ei inspirert Benthe