Blogg

Tendenser 2017

I dagevis har Sven og jeg vært og latt oss inspirere av nyheter, tendenser og trender på messen i Stockholm. Nok et år har vi latt oss imponere av våre leverandører på Skandinavias største møbel-messe! Gir deg her en liten oppdatering på hvilke retninger vi ser og hva vi muligens har i vente!

En hovedtrend nå er at det er hot å ikke følge en trend! Tenke selv og finne sin egen greie, er muligens det mest trendy du kan gjøre nå. Tør og vise hvem du ER.  Ta fram de tingene som gjør deg glad, selv om de ikke matsher. Bildet trenger ikke lenger matshe putene i sofaen. Det holder med at du bare elsker den følelsen det gir å se på det. Utstillingshjemmet er ikke lenger tegn på at du følger med! Snarere tvert om! Hjemmet skal brukes, nytes og lade!

Spisebordene nå er gjerne smalere og hvorfor det? Jo, vi skal sitte nærmere. Vi skal fokusere på det å være sammen og ikke på «uvesentlig» pynt i midten av bordet. Sosiale soner og steder i huset hvor vi kan være sammen og nær. Skrivebordet er velkommen inn i allrommet hvor vi kan sitte sammen, selv om vi gjør ulike ting. Stol-gruppen hvor vi kan sitte og se hverandre i øynene er også tilbake. Med et lite bord i sentrum som har akkurat nok plass til telys og tekopp! Alt dette for sammen-tid og nærhet.

Vi ser at alle som èn presenterer sine nyheter i farger, gjerne i plysj og med mønster. Legger med en del bilder som viser dette. Fargenes inntog i det private hjem, er ikke lenger en godt bevart hemmelighet. Alle har vi muligens fått med oss denne tendensen. Farge- og mønstermiks er ikke lenger skummelt, og nye kombinasjoner kommer fram. Fargene som vi tydeligst ser er terrakotta, rust-toner og ned mot rosa og pudder, blå-grønn-toner fra de lyse og uklare, til petrol-blå og dyp forest green.

Miks av farger med ulik «tyngde» og styrke ser vi også mye av. Kombinasjoner mellom for eksempel terrakotta og klar blå er mye brukt blant de hotte stylistene(les Carl Hansen & son sin stand). Beige og beige toner er en av de store nyhetene som nå kommer med full styrke. Beige sammen med grå er nå også «tillatt». Beige brukes også gjerne med blå eller grønne eller rosa toner (les Asplund skap på blå vegg), og sammen med hvit-toner blir det sart, men dog en meget delikat, kombinasjon(les bildet av String). Grønntoner sammen med lyse grå nyanser ser vi også mye av; det lune med det kjølige. Noe vi også ser rent material-messig.

Skinn og stein, blank og matt, mørk og lys. Mange naturlige materialer som skal eldes pent ved bruk, ikke slites og bli stygt. Vi ser at lampen for eksempel, nå ikke bare produseres i stål og plast, men ofte i marmor og tre. Skulpturelle og varige. Sofaen er ofte trukket i skinn, gjerne med vintage look som viser til tegn til liv og bruk. Bærekraftig produksjon og bærekraftige materialer. Bruk og kast er helt ut!

Så en liten oppdatering:

Innred hjemmet ditt for at du skal BRUKE det.

Innred med FARGER.

Vær PERSONLIG.

Om du trenger hjelp til å finne ut av ditt hjem eller din hytte, bistår vi deg selvfølgelig med å finne de løsningene som vil fungere for deg – lenge!