Blogg

Tapet? Ja, kanskje det?

Det finnes få, muligens nesten ingen grenser, for hva spennende du kan gjøre med interiøret ditt! Spennende møbler, belysning, fantastiske gulv, løsninger med vinduer og lysinnslipp, trappeløp og møbleringer. MEN det er ikke så rent lite spennende alle muligheter tapet kan gjøre med veggen din, med rommet ditt, med atmosfæren din. Jeg har laget en liten oppsummering om tapetets hemmelige språk og egenskaper! Og kanskje blir du inspirert?

Alaya_Katan_11511_green-apple-arte-wallpaper-tapet-struktur-tekstur-berge-interior
br-2023-anniversaire-1823-2023-amboise-bp378-berge-interior-tapet-Pierre-frey-blomstertapet

Vi erfarer at mange synes dette med tapet er «skummelt» og krevende. At forbruker ofte ikke kjenner til alle muligheter tapet kan gi. Dette er et forsøk på å ufarliggjøre og heller inspirere til å velge noe som gjør rommet ditt mer personlig og å skape karakter.

*Tapet finnes i utallige mønstre, som kan være intens eller rolige. Mønster kan komme i alt ifra ton-i-ton stripe til kontrastfylte blomsterenger, og masse masse mellom der. Om man kan tenke seg noe mønster så kan èn vegg med tapet kombineres med malte flater. Da får du på en måte i pose og sekk.

FlamantLesRayures-Stripes_Stripe_40043-Arte-berge-interior-stripet-tapet
Designers-guild-tapet-natur-blomster-berge-interior
Chrysanthemum-wp-morris-berge-interior-klassisk-tapet

*Strukturer og teksturer kan gi rom lunhet og hygge. Det kan være ru og rustikke flater, men også glatte, glansede overflater som spiller med lyset. Våre leverandører har spekter i alt fra bananskall til glatt silke. Fargeskalaen på noen av disse overflatene kan slå deg i bakken!

RM_907_30_005-elitis-berge-interior ensfarget tapet struktur
7618_Ormesin_Wall-3.-rubelli-intag-berge-interior-plane-tapet-farger

*Tapet som hodegavl eller på en vegg i rom er en effekt som kan gi stor betydning. Det å tapetsere bare bredden av sengen og et stykke opp på vegg, eller helt opp til tak, gir et flott og eksklusivt uttrykk. Man kan også velge å liste inn det tapetserte område og velge en farge som enten går ton-i-ton med vegg eller tapet. Er man litt mer ut etter liv og røre sånn rent estetisk, kan man velge en farge som er en klar kontrast i tapetet. Tapetsering av en vegg eller områder på vegg har vært en tradisjon i mange, mange år! Her kan man tillate seg store kontraster i uttrykk eller overflate/struktur om man ikke vil ta den helt ut: å tapetsere hele rommet!

water-garden-soft-jade-pink-blossom-wallpaper-sanderson-intag-berge-interior-tapet-bak-seng-karper

*Hvorfor bare begrense tapetsering til vegg? I Storbritannia har man for eksempel i årrekker vært dyktige til å bruke tapet i tak. Noen plasser bare tak, andre plasser både tak og vegg. Ikke helt ukjen effekt fra mange historiske kirkerom rundt omkring i den store verden heller.

Tapet i tak gir på en måte en utsikt oppover; for eksempel i et soveværelse eller i et bad hvor man kan tilbringe lange stunder i et badekar. Velger man tapet i tak – på «riktig» plass – kan dette være utrolig spennende og gi rommet enda en «vegg». (På lik linje med alle spennende gulvtepper som gir eeeenda en vegg i rommet.)

Det er viktig å ha i bakhodet at velger man en dunkel fargeskala og masse tunge mønster, kan dette gi rommet en følelse av lav takhøyde. Har du lyst på tapet i taket, kan det være lurt å snakke med ei som kjenner farene.

Designers-guild-tapet-i-tak-berge-interior-blomster-bla-hvit

Tenk å nyte denne utsikten fra en bløt pute i sengen eller i et varmt badekar!

*Tapet er ofte synonymt med hygge og lunhet – det trenger ikke ta overhånd i mønster og rariteter. Lune strukturer kan i tillegg gjøre godt for klang i store rom. Teksturer kan være godt for øyet å hvile på i stedet for harde, upersonlige, malte flater. Farger ingen maling kan gjenskape. Utvalget i dette segmentet er stort!

LesForets_Infini_48021_1_Mood_Web_LR___hero_979_699-arte-berge-interior-tekstur-struktur-tapet
Icons_Rattan_85541_Mood_Web_LR___hero_979_699-rotting-flett-tapet-berge-interior-arte
Textura_Tasar_72032_1_Mood_Web_LR___hero_979_699-tapet-struktur-berge-interior-arte

*Tapet kan også forfriske et noe «fallent» møbel! Man skal ikke undervurdere en klassisk glass-vitrine med tapet i bakvegg.

Oppgradering av en sliten hylle med tapet og to strøk lakk.

Ei bordoverflate med artig tapet under lakk eller glass – en artig effekt i årstider, jubileer eller høytider.

Harry? Over hoooodet ikke!

willow-bough-fabric-poppy-wallpaper-1-queens-square-collection-tapet-inne-i-skap-morris-berge-interior

*Hvor mye tapet i et rom en ønsker, kan en jo vurdere. Vi har snakket om en vegg, felt bak sengen og i tak, men en kan også lage brystninger eller felter. Dette gjør at man kan justere trykket på hvor mye tapet man vil oppleve. Tapet over eller under brystning og tapet i innrammede felter kan være noen tilnærminger til saken.

pf-2019-les-dessins-4-le-printemps-du-mekong-z-tapet-felt-pa-vegg-berge-interior-pierre-frey
Tapet i felter tillater myyye mønster! Men strukturer er også flott å legge i sike felter.
pf-2021-dessine-moi-un-mur-les-petits-chats-de-colette-v-pierre-frey-berge-interior-tapet-barnerom-tapet-over-brystning
Tapet over brystning gjør at man kan lett endre enten tapet eller farge -vips så har man et nytt uttrykk!
Sandberg-berge-interior-tapet-over-kjokkenbenk
Tapet over kjøkkenbenk gir et helt annet preg enn fliser. Mattlakker man ett par strøk så kan man til og med lage mat der!
pf-2021-veranda-les-singes-savants-v-pierre-frey-berge-interior-monster-som-forteller-historie-humor

*Gjestetoalettet, verdens kjedeligste rom med toalett og vask. Kanskje et skap, men ikke mye å «leke» seg med. Hvorfor ikke legge et tapet som brukeren av toalettet kan hvile øynene på?

Et tapet som forteller en liten historie og underholder! Og her er det også mulig å leke med farger, og hvor lyst rommet egentlig trenger å være. Tak kan også males for å sette standarden ytterligere.

For ikke snakk om gulv – mye gøy på et kjedelig rom – og tapetet kan bidra stort!

Tapet er gøy og kan være med å definere en «stil» på et stilløst rom. Tapet koster heller som regel ikke all verden, så om man ønsker en liten endring, så kan en rull eller to med tapet gjøre underverker! Det kommer til stadighet nyheter her – og i butikken har vi en mengde prøver. De vi ikke har inne kan vi bestille prøver på!

Her kan vi hjelpe deg i uttak av din neste tapet, eller du kan få en kaffe og stå så lenge bena holder, og kose deg selv og finne din rette tapet.

Velkommen innom oss for en tapet-prat i St. Olavsgate 10.

Hilsner fra tapet- og mønsterglade Benthe

Designers-guild-tapet-berge-interior-melert-gra-tapet
pf-2020-tresors-dorient-bursa-z-pierre-frey-berge-interior-tapet-monster