Blogg

Stockholm furniture fair 2023

Det føles godt å reise igjen – ut å inspireres, selv om reisen ikke er så lang. Stockholm inviterte som vanlig til inspirerende messedager i starten av februar. Her stiller de største leverandørene våre ut nyheter, prototyper og nye sammensetninger. Vi lar oss inspirere og informere.

Alt i alt, e fin messe som sier ifra om at vi trenger ikke revolusjoner for å gå videre hvert år. Vi trenger ikke totalt nye tendenser som «krever» at vi bytter ut det vi har. En av de virkelige store trendene vi faktisk ser world wide, er at trender er ut! Vi kan ikke forholde oss til trender og store bytter i stil! Vi og verden vår kan ikke bære dette på våre skuldre lengre. Vi må kjøpe med hjertet og hodet – som gjør at våre investeringer lever – lenge. Kvalitet og uttrykk som faktisk du er glad for og som tåler år med bruk.

Skulpturelle lenestoler med høyt fokus på komfort fortsetter der vi slapp sist år. De «gamle» utvikles og får flere utgaver; med og uten arm, høy og lav rygg, chaiseloung blir stol osv. Muligheten for å sitte godt framover, er der!

Bollo dining stol til det Asia-inspirerte spisebordet Grande fra Fogia.

Vi ser hint av Østen, i form og materiale. Det nøkterne uttrykket og funksjonaliteten gjenspeiles i designet, og vi får tidløse klassikere fra første levedag! Det er noe med kombinasjonen av det asiatiske opp mot det nordiske – de kler hverandre godt og på mange måter snakker de samme «språk».

Polder sofa Vitra.
Mr. Jones sofa med tregelastiske seteputer fra finske Adea.

Farger i hovedmøbler og hele rom, ikke bare i detaljer, er en av de store tendensene vi ser mer av. Fargen er tidløs – hvis du velger etter hjertet! Fargekombinasjoner som er litt nye er fersken, rosa og oransje. Naturtoner ispedd en skarp gul eller en cobolt-blå, rød eller gul som aksent i ellers stille fargesetting.

Farger i hovedmøblet gir karakter i rommet!
Gul aksent i naturlige omgivelser.

Fersken, burgunder, rød og rosa – i skjønn forening – en tidløs fargekombinasjon. Våger man ikke sofa i blek rosa eller dyp burgunder, kan det lille sidebordet, hyllen eller gulvteppet få en sterk farge.

Kontraster i materialer og sammensetninger er et mye brukt effekt. Kontrast som matt mot blank, ru mot glatt, betong mot glass og tre. For så vidt et element vi har sett tidligere, men dette vedvarer. Vi kan se skulpturer og små bruksgjenstander som skåler og boller laget i tre, sammen med stål og marmor. En materialkontrast som er effektfull.

Ærlige materialer og brukskunst framstilt for hånd, er populært. Håndverk, soliditet og bærekraft. Ofte kan de vakreste gjenstander være framstilt av rester fra en annen produksjon. Disse vil i bruk få vakker patina og bli vakrere og vakrere etter hvert som tiden går.

Vi ser for eksempel at gamle «fjøskrakker» fra både 60, 70 og 80 tallet selges som varmt hvetebrød på andrehånds-markedet. Disse settes ofte inn i særs moderne miljøer for å skape spenning og tilsette karakter.

Disse vakre speilene fra svenske Swedese er laget av av av avkapp fra produksjon av klassiker-stolen Lamino. Rammene blir som en vakker bølge som omkranser ditt vakre speilbilde!

Ett produkt med fint grønt avtrykk!

String Furniture har funnet gammel skatt; hyllen Pira designet i 1954 av Olla Pira. Denne kan settes til vegg og den kan stå fritt i rommet. Romdelerutgaven kan også gjøre seg i store vindusflater for å dempe innsyn og gi mulighet til å møblere og dekorere på store vindusflater. Varianten finnes i sort og hvit ramme og hylle, og tilbehør i eik og valnøtt.

Den klassiske String Pocket har nye farger for en begrenset periode; her er det muligheter for å sprite opp hyllen på kjøkken og barnerom 🙂 Vi får lilla, cobolt blå, gressgrønn og oransje.

Pastellfarger, spesielt gult og fersken, i kombinasjon med naturlige toner gir en følelse av vår og energi! Neon er også ett innslag som pirrer det bleke og noe upersonlige skandinaviske fargesettet. Dette tas inn som små møbler, tekstiler eller i dekorasjonselementene.

Håper du ble inspirert til å gjøre din neste investering til et livslangt partner-ship. En investering som den neste generasjon kan nyte godt av!

Ship o’hoi fra Benthe