Blogg

Nytt fra messen i Stockholm 2019

Ei inspirerende og fin uke på møbelmessen i Stockholm, er over. Vi vil vise dere litt av det våre leverandører viste oss!

Nye tekstiler er på vei – nye teksturer som ikke bare øyet kan se, men som også fingre kan føle. Tekstiler i naturlige farger og rå teksturer – på møbler i stramme former som gjerne munner om en stein, ett skjell, en organisk skulptur.

Sofaer og stoler med former som er mykere ser vi mye av. Fogia sin nye serie av sofa og stol er et eksempel på dette. Se her

Treet blir mørkere og mer mangfoldig. Det er ikke bare lys eik som gjelder lenger! Men vet du hva? Furu er tilbake! Vitra sin Hang it all er nå å få i furu og hvit.

Marmor og Terrazo i bordoverflater og andre møbler finner vi mye av. Nå i mange farger og nyanser vi kanskje ikke har sett så mye av tidligere.

Møbler og detaljer i hud er populært. Grep på skap i skinn, speil med rammer av skinn og garderobestangen trukket i skinn er nooooe av det vi ser. Hos vår svenske forhandler Asplund kan vi se flere av disse detaljene representert.

Brun og beige erstatter grå. Om du skal ha grå må du tilføre brun, sand eller farge. Rene grå/hvite interiører ser vi lite av. Men det har vi sett i årevis så nå var det godt med noe tegn til liv! Fargeskalaen er sterkere og klarere. Kombinasjoner man muligens ikke tenkte var mulig i annet enn i klesskapet, er noe av det som vi ser mye av framover. Der vi har sett en del kombinasjoner med lys blå og dusty pink, skal det nå tilføres en dæsj gult. Ja enn det?! Gunmetall og teal/mint trenger nå en dose rødt for å overleve!

Der vi tidligere å sarte farger og utvannede nyanser, har fargene nå fått litt mer intensitet og metning.

Gulvtepper – ja takk! Nå ser vi gulvtepper i alle fasonger, materialer, mønster og størrelser! Våre leverandører Fraster, Kasthall og Nani Marquina representerer en bredde i design og uttrykk. Gulvtepper rammer inn en gruppe og rydder større rom. Møblene flyter ikke bare ut i gulvet men får et podie, et definert område. Samtidig gjør det mye med akustikken i

Klassikeren lever – ja evig. Og det og ta vare på de gamle møblene dine ser vi som en klar sammfunnstrend! Bruno Mathsson viste på sin stand opptrekte møbler som så helt nye ut. Så det å kjøpe klassikeren som skal være med deg i hele ditt liv, og kanskje både en og to generasjoner etter deg, er altså HOT HOT HOT! Gjøre investeringer som varer og rett og slett tenke litt mer bærekraft er trend. Bruk og kast er so yesterday!

Hint av Asia! Spiler i både vegger og i møbler. Enkle asiatiske former, fargepalett og uttrykk. Naturlige materialvalg.

Og masse masse mer! Stikk innom og vi kan guide deg ytterligere gjennom hva som beveger seg 🙂