Blogg

Juleinspirasjon med Therese Knutsen

Sist uke hadde vi inspirerende aften med Therese Knutsen i butikken vår. Her fikk vi tips til hvordan vi kan lage noe ekstra ut av innpakking av julegaven, hvordan vi kan dekke julebordet og hvordan vi kan dekorere hus og hytte til jul. Med fokus på naturmaterialer, «do-it-yourself-prinsippet» og «vi-bruker-det-vi-har» ble vi inspirert av smarte triks og ideer!

Vi åpnet også kvelden med smaking av Thereses nydelige eplegløgg. Denne kan nytes varm og kald – med og uten alkohol. Oppskriften finner du på hennes hjemmeside.

Julegaver kan pakkes inn og dekorere lenge før de skal pakkes opp! Hva med å bruke tapet, metervare, julekuler eller flotte bånd? Pakken vil kunne glede to ganger! Både å se på og å åpne 🙂 Moralen er at man tar vare på fine bånd og tapet- og stoff-rester,  legger unna til du trenger det til en pakke-bonanza igjen! Man kan henge på en vakker julekule som mottaker kan henge i treet sitt når pakken er åpnet. Bånd og kuler som kan matche og være ton-i-ton eller kontrast til papiret. Husk å ha fine og betydningsfulle kort til pakken! Si noen gode ord til mottakeren!

Vakker borddekorasjon trenger ikke koste mye. Kjøp tidløse krukker, potter og dekkefat som du kan bruke til sommerfesten så vel som til julebordet! Nøytrale, men av god kvalitet! Bruk ting du kan plukke inn fra naturen rundt deg; kongler, greiner, busker og steiner. Therese lærte oss å fryse ned vann i ballonger som man kan bruke i dekorasjonen inne, så vel som ute! Lag gjerne kulene i ulik størrelse. Kombiner størrelsene gjerne. Mosen i en dekorasjon vil kunne absorbere mye av fukten som vil bli i løpet av kvelden. Bruk gjerne en lyslenke sammen med iskulene og du vil kunne se sprekker i isen. Vakkert!

Tekstiler på bordet er også en flott effekt! Servietter til deko og servietter til bruk. Verne antrekket og tørke fingrene. Kombiner gjerne papirserviettene med servietter i tekstil – brett de gjerne sammen i folder, kombiner farger og mønster. Duken er også tilbake, men ikke nødvendig. Ditt flotte trebord trenger det ikke, men med en duk i farger eller mønster vil gi en mer formell følelse. Bruk gjerne dekketallerkener for å skape «lag-på-lag-følelsen».

Pynt også gjerne med hjemmebaksten, i fine boller eller glassbokser. Gir en ujålete følelse og en rustikk look. Karameller i fint papir, hjemmelagde pepperkaker med podens kreative deko kan også være flott bordpynt. Bruk lys, masse lys! Levende lys!

Ta turen innom oss og vi kan hjelpe deg med pynten til din anledning 🙂 Og husk å kos deg mer enn du stresser! Pynt og vask og syng og dans! Nå er det snart juuul!