Blogg

Inspirasjon på 3 days of design i København

I tre dager til ende samles Europas ledende leverandører og forhandlere til inspirasjonsdager i København. Her ser vi nyheter, inspireres av nye trender og møter dyktige bransjefolk! Tove Merete og Margrethe tok i år turen til storbyen og møtte mange spennende mennesker og flotte leverandører. Som en generell ting å si om nyheter og tendenser er det vel ingen overraskelse at fargene har flyttet inn igjen for en goood stund! Til og med de «tørreste» danske leverandører presenterer sine klassikere i noe annet enn bare i grå ull. Nå er fargene både sterkere og flere. Kombinasjonene særere og overraskende! Fargesammensetninger kan gi grobunn for noe mer energisk i et rom. Røde nyanser som strekker seg fra dyp aubergine til blek rosa. Neonfarger. Leken og humoristisk. Dette gjør at ting ikke blir så flatt, at det vil få en større spenning og lekenhet.

Blekt eiketre er fortsatt aktuelt, men vi ser også at valnøtten og sortbeiset tre har fått plass i det skandinaviske uttrykket. Til og med klassikere i sterke farger er nå «lov». Og dette med klassikere er definitivt i vinden. Det å ha tidløse møbler som har røtter langt tilbake i tid. Vi vil være bevisste, handle etisk, kjøpe kvalitet og godt håndverk. Vi er klare for å investere og ikke bruke og kaste. Kjøpe heller brukt enn dårlig kvalitet. Dette ser vi som en sterk tendens i tiden, bevisste unge førstegangskjøpere som er på leten etter evighetsmøbler.

Selv om fargene synger så det ljomer, finner vi også de sarte og fargeløse sammensetningene som oser av luksus og taktilitet. Ulike grå-, beige- og sand-nyanser som forsterkes av ulike strukturer og teksturer, naturmaterialer som fremhever hverandre, og provoserer hverandre. Ull og lin, silke og stein, glass og betong. Kombinasjoner som aldri forteller noe om hvilken tid vi er i. Som holder seg tidløse i skandinaviske interiører. Holder oss alltid varme i sjelen. Er enkle i uttrykket og som eldes vakkert og elegant.

Hos Montana møter vi Veronica og gjengen i skjønn fargeprakt! Montna skuffer aldri! Her er fargekombinasjoner, sammensetninger og skulpturer vi tar med oss hjem! Sammen med andre gode Montana-forhandlere guides vi igjennom spennende lokaler og med de flotteste møbler!

Hele København har pop-ups med produksjon av lamper i klesbutikker, med museer fylt med designmøbler til veggpryden – byen bobler!

Hos Dux møter vi Monica som er en mester i å ta oss igjennom Lotta Agaton sine tanker rundt stylingen av de magiske lokaler midt i storbyen. Vi føler likevel av vi har kommet til sommerhuset hvor alle møbler og kunst skal pakkes fram etter vinterens dvale. Her er det sart, dust og vakkert. Taktilt og delikat!

Getama Getama Getama – så utrooolig vakkert! Her blir vi nesten slått pusten ut av! I en vakker leilighet midt i sentrum blir vi guidet av Tom fra det ene rommet vakrere enn det andre! I lyset fra de flotte lampene fra In-Light blir vi helt matte av fargene, stylingen og møblene i denne leiligheten.

Carl Hansen, klassikere som har fått en fargeprakt vi ikke har sett så mye av før. Flinke Hilde viser nyheter, det vil si gamle skatter som igjen får se dagens lys. Børge Mogensens bord Hunting table er på vei inn igjen og er et nokså annerledes bord, målmessig sett! Designet er jo bare til å dø av, og med en bredde på 81,5 så blir virkelig dette bordet for den gode, nære samtalen. Ikke rom for unødvendig pynt, kun plass til den gode maten og praten!

Og mange mange flere møter vi kan berette om… Men ikke her 🙂