Blogg

Hjemme hos Margrethe

Bli enda bedre kjent med oss! I anledning vårt 30-års jubileum viser vi som jobber hos Berge Interiør frem hjemmene våre. Se vår personlige stil, bli kjent med våre favoritter og finn ut hva vi trenger for å trives.

Først ut er Margrethe, velkommen inn!

 

Beskriv hjemmet ditt med noen ord

Her er det en salig blanding av både nytt og gammelt, og mye rar småpynt. Jeg trives best når jeg føler meg vel i omgivelsene, så hjemme synes jeg at det er viktig at det er personlig og slik vi liker det.

Hvor er favorittplassen din hjemme?

Favorittplassen må være i sofagruppen, kanskje spesielt i stolen, hvor jeg kan sitte å lese eller se en god film. På sommeren er det ute på platten med en god bok, eller når jeg suller rundt og steller i hagen.

Har du en favoritt som har fulgt deg i mange år?

Det må være det lille grønnmalte skapet fra Ikea, som var noe av det første jeg og samboeren kjøpte sammen. Det var en gang hvitt, så ble det blått og nå er det grønt. Ellers har jeg en del saker fra jeg var liten, som har affeksjonsverdi, spesielt en liten parfymeflaske som min mormor kjøpte til meg en gang hun var i utlandet. Denne står dog godt gjemt i et skap da jeg er veldig redd for den.

Hva har du tenkt på når du har innredet hjemmet ditt?

At både jeg og samboeren min skal trives her. At det skal være saker og ting rundt oss som vi liker og som gjør oss glad, og som vi vet holder noen år. Og så er det viktig at det er en del farger! Det skal ikke være noe sort/hvitt-utstillingshjem, men et hjem med personlighet. Jeg innreder nok litt etter hjertet, og kjøper ting jeg liker for så å finne en plass til det.

Hvor opptatt er du av trender?

Jeg er ikke så veldig opptatt av trender, men man blir jo påvirket enten man vil eller ikke, man får jo input både via tv, magasiner og omgivelsene. Så trendene er ikke til å komme fra. Og vi som jobber med interiør, blir kanskje spesielt påvirket. Fargetrendene er nok det som påvirker meg mest, jeg blir veldig inspirert når jeg ser nye farger som kommer- og av at vi begynner å bruke mer farger generelt!

Har du en favoritt-designer?

Favorittdesigneren min må være Wegner- han har mange flotte klassikere! Og så Jonathan Adler selvfølgelig (!) med alle de flotte- og rare småtingene sine!

Hva er du mest fornøyd med i ditt hjem?

Sofaen, som er fra L.K.Hjelle, og så kommer soverommet i sin helhet som en god nr.2.

 

Dette sier fotograf Anne-Line Bakken om Margrethes hjem

«Jeg har aldri sett så mange nyanser av én farge i et hjem – Margrethe digger grønt. Hun får det til å fungere kjempefint, og det gjør også alle mønstermiksene hun gjør med tekstilene. En miks av gammelt, nytt, ferieminner, mønstre og design skaper et personlig preg. At hun syr puter og gardiner selv bidrar også til det. Dette er et forfriskende hjem. «