Blogg

Hjemme hos Benthe

Bli enda bedre kjent med oss! I anledning vårt 30-års jubileum viser vi som jobber hos Berge Interiør frem hjemmene våre. Se vår personlige stil, bli kjent med våre favoritter og finn ut hva vi trenger for å trives.

Velkommen hjem til Benthe!

 

Beskriv hjemmet ditt med noen ord.

Det er bare et hjem som har blitt til mens vi har levd. Trenger vi et lys så kjøper vi det, trenger vi en kanne, så kjøper vi det. Innfallsmetoden over mange år, har skapt vårt hjem. Har ikke tenkt så mye på trender og tendenser, men mye på funksjonalitet og trivsel. Vi er vel ikke spesielt «hvite» av oss, men har god kontakt med magefølelsen, og da har det blitt som det har blitt.

 

Hvor er favorittplassen din hjemme?

Har vel ulike plasser til ulike sysler, men favorittene er stort sett i nærheten av musikk og radio. I kjøkkenet kan jeg sitte med kaffekoppen i lange tider ved kjøkkenbordet og lytte til radio, lese i aviser og blader. I stolene på stua mi kan jeg være på jakt etter en ny låt som skaper godfølelsen og her kan jeg virkelig sitte til noen mener jeg har sittet lenge nok! På mitt antikke skrivebord i palisander kan jeg også sitte lenge og beskue bilder på Mac’en min.

 

Har du en favoritt som har fulgt deg i mange år?

Mange favoritter av ulike arter, men en av dem er en lenke med kastanjenøtter min datter laget i barnehagen for lenge siden. I tillegg er det en trefigur som minner og ligner veldig om min avdøde svigerpappa. En liten blå porselenfugl som mor og far kjøpte i Hellas. En spisestol som min gode farfar laget en gang i ungdommen. Ph 5 lampen vi fikk i bryllupsgave fra min søster og svoger i 1999. Ikke rare verdiene, men for meg har disse tingene høy verdi!

 

Hva har du tenkt på når du har innredet hjemmet ditt?

Har ikke tenkt, men stort sett handlet. Vi er opptatt av materialer, brukervennlighet og at det har god «look». Her blir uttrykket skapt på innfallsmetoden. Er svak for striper og mønster, og så lenge ikke mannen min blir syk av kombinasjonene, kjører jeg på! Glad i gjenbruk og secondhand, kombinert med nye og funksjonelle møbler. Vi bruker hjemmet vårt og det preges vel av det. Her skal det være plass til mange gjester, hengekøya til rolige anledninger, plass for gode musikkopplevelser og praktiske løsninger for matlagning i timevis. Ikke stort og flott, men mangfoldig og godt.

 

Hvor opptatt er du av trender?

Liker å tenke at jeg ikke er opptatt av det selv, MEN jeg blir selvfølgelig påvirket. Vi er ikke redde for å gjøre litt u-trendy twister, gjerne på grensen til harry. Så lenge det er noe som «gir» oss noe. Vi liker ikke å bytte mye og ofte, har gjerne tingene våre lenge, og da er trend sekundært. Skulle jeg byttet og vært aktuell i et trendbilde til enhver tid, hadde det blitt stress i hodet mitt. Liker å omgi meg med ting som betyr noe, ikke bare flater som skal se pene og livløse ut.

 

Har du en favoritt-designer?

Har mange som jeg er veldig glade i! Bruno Mathsson er en av dem. Stolene i stua mi nyter jeg synet av hver dag. Josef Frank sine møbler, mønstre og fargekombinasjoner gjør meg bunnløst glad! Alvar Alto har en twist på sine finske møbler jeg bare synes er så gode å se og ta på. Hella Jongerius og Patricia Urquiola har begge fokus på farger, materialer og humor i sitt design – digger det!

 

Hva er du mest fornøyd med i ditt hjem?

Trives best med at jeg kjenner at det fungerer godt som ladestasjon! At jeg har mange ulike soner som fungerer for mange ulike bruksområder. At det er rom for mange og rom for privatliv. At materialer som er i bruk, eldes og ikke slites stygge.

 

Dette sier fotograf Anne-Line Bakken om Benthes hjem

«Benthe er en mester i å kombinere bruktfunn og personlige ting med design. Hun mikser mønstre, former, materialer på en stilsikker måte. Det skaper i sum en personlig, god og avslappende atmosfære. Dette er et sjarmerende, lunt og stilig hjem.»